Konfirmation

Oplev en uforglemmelig konfirmationsfest med Norevent Catering! Vores konfirmationsmenuer bringer smagsoplevelser i topklasse og skaber en festlig atmosfære for både unge og voksne.

Den fulde oplevelse

Vi tilbyder også en skræddersyet vinmenu, mulighed for leje af unikt service og borddækning, så I kan nyde en fuldendt konfirmationsfest. Udforsk vores spændende konfirmationsmenuer og ekstra tilvalg nedenfor. Lad os sammen finde den perfekte løsning til at fejre konfirmanden med stil!

Mad til konfirmation

Nærmer datoen for konfirmation sig, og er det tid til at planlægge den store fest? Konfirmationsfesten betyder meget for mange unge mennesker og deres familier – og uanset om det er en traditionel konfirmation, en humanistisk konfirmation eller en nonfirmation, kan der være mange overvejelser og beslutninger. Hvor skal I fejre den unge konfirmand, hvad skal I have at spise? Og hvad med bordpynt og dekorationer?

En af de vigtigste overvejelser er selvfølgelig mad til konfirmationen. For hvad skal sådan en konfirmationsmenu bestå af, når hele familien samles til en festlig dag? Læs mere her, hvis du vil have lidt inspiration og ideer til konfirmation og planlægningen af den store dag.

Konfirmationsmenu ud af huset

Når I har fået styr på, hvor mange der skal inviteres til konfirmationen, og hvor I måske skal holde konfirmationsfesten, er det selvfølgelig tid til at overveje, hvad konfirmationsmenuen skal bestå af.

At lave mad selv til konfirmation kan være en stor opgave, når der kommer mange gæster. Mange vælger derfor en konfirmationsmenu ud af huset, da det er en nem løsning, der ikke kræver en masse forberedelse og madlavning på dagene lige op til konfirmationen. Hos Norevent tilbyder vi mad ud af huset til konfirmation, og I har mulighed for at vælge mellem forskellige løsninger.

En populær løsning til konfirmation og andre særlige anledninger er selvfølgelig vores Nor Dining, der serveres som buffet. Buffet til konfirmation giver god mulighed for at gæsterne kan vælge lidt af hvert og tage det, de kan spise. Her vil forretter og hovedret serveres som buffet efterfulgt af en lækker, portionsanrettet dessert.

Det kan også være, I hellere vil kaste jer ud i Nor Tapas, hvor I præsenteres for 7 velsmagende, portionsanretninger. En skøn oplevelse med de bedste råvarer fra foråret.

Hos Nor Event tilbyder vi også en uforglemmelig oplevelse til konfirmationsfesten i form af vores Social Dining til konfirmation med kok til afvikling. Her vil vores dygtige kokke være til stede og forberede og præsentere en helt særlig menu til jer.

Vil du høre mere om vores konfirmationsmenuer, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

Catering til konfirmation - en god løsning

Der er meget der skal planlægges til konfirmation, og som forælder har man ofte nok at se til med alle de mange ting, der skal være styr på. Når det gælder mad til konfirmation, kan det derfor være en oplagt løsning at vælge catering til konfirmation. Her kan I vælge mellem forskellige menuer, alt efter om I er til buffet, portionsanrettet tapas eller konfirmationsmenu med kok til afvikling.

Hos Norevent tilbyder vi catering til konfirmation, bryllup og andre større og mindre begivenheder. Her sørger vi for en smagsoplevelse i top – og så kan I bare nyde festen.

Konfirmation er en tradition for mange

Konfirmation er en helt særlig dag for de fleste unge mennesker. Det er en milepæl, der viser vej mod det snarlige voksenliv.

Traditionelt set er konfirmationen en kristen begivenhed, som skaber det unge menneskes tilhørsforhold til den kristne tro, som blev aflagt under barnedåben. I mange danske familier er barnedåben en velkendt tradition, hvor det kristne budskab måske fylder i mindre eller højere grad. Her var der en eller flere faddere, som bekendte barnets tro på vegne af barnet. Når det unge menneske når konfirmationsalderen er det dog her, at de selv har mulighed for at træffe en beslutning.

I dag er det ikke alle unge, som vælger konfirmationen til. I stedet er der mange som markerer den særlige milepæl med en nonfirmationsfest, der på samme måde afspejler en overgang fra barn til voksen. Det er også muligt at holde en humanistisk konfirmation, hvor der ikke er fokus på det kristne budskab, men derimod en mere humanistisk, moralsk og etisk tro.

Uanset om man vælger konfirmation, nonfirmation eller humanistisk konfirmation, er der mange unge mennesker og deres familier, som ønsker at holde en fest for at fejre den særlige dag.

Planlægning af konfirmationsfesten

Måske har I allerede styr på det meste af planlægningen, og I mangler bare mad til konfirmationen. Men skulle I stadig mangle lidt tips og idéer til planlægning af konfirmationsfesten, har vi samlet lidt forslag til jer.

Lokation – hvor skal I holde konfirmation?

Årets konfirmationer falder som sædvanlig i april og maj, hvor vejret måske stadig er lidt ustabilt. Ligger konfirmationen i april, kan det være en god idé at holde konfirmationsfesten indendørs. Har I ikke plads derhjemme i stuen, kan I finde et selskabslokale eller forsamlingshus, hvor I kan fejre den store dag.

Maj byder ofte på sol og lune forårsdage, så her vælger mange også at fejre konfirmationen i et telt udendørs. Har I plads i haven, kan I fint sætte et festtelt op, som kan lejes – eller I kan undersøge muligheden for andre lokationer, som tilbyder konfirmationsfest i telt.

Konfirmation med tema

Konfirmation er en stor dag, og nogle konfirmander vil gerne gøre lidt ekstra ud af det med et tema. Det kan være et farvetema eller måske noget mere specifikt som sport eller andre interesser, som konfirmanden går op i. Temaet kan gå igen i pynten og dekorationerne på bordene. Skal der balloner, glimmer og guirlander til? Eller måske skal der hænges lyskæder og lanterner op og stilles blomster på bordene for at skabe masser af stemning.

Er konfirmanden eller andre i familien kreative, kan de også hjælpe til med at lave indbydelser og bordkort. Hjemmelavede bordkort er ikke bare billigere, men kan også sætte et mere personligt præg. Her kan I lave klassiske bordkort i karton, eller måske gøre noget ekstra ud af det med fx fine strandsten med navne på.

Når det gælder farverne, er det også en god idé at vælge noget, der passer sammen. Lad en farve eller to gå igen i visse dele af pynten og dekorationerne. Fx blomster, der matcher farverne på servietterne, lysene eller dugen.

Mangler I service til den store dag, eller ønsker I en nemmere løsning til dekorationer, tilbyder vi også serviceudlejning til den festlige dag.


Skab minder til konfirmationsfesten

Konfirmationen er uden tvivl en uforglemmelig begivenhed, men vi vil selvfølgelig også gerne forevige minderne på kamera. Her kan I overveje om et af familiemedlemmerne eller gæsterne kunne være interesseret i at agere fotograf på dagen, eller I kan overveje at hyre en professionel fotograf. Det kan fx være i kirken eller til festen.

I kan også gøre lidt ekstra ud af det med et instant kamera eller polaroidkamera, hvor gæsterne også kan tage lidt billeder, som fremkaldes straks, så I kan hænge dem op og nyde dem med det samme til festen. I kan også vælge engangskameraer med film, som kan fremkaldes senere.

En anden mulighed er en gæstebog, hvor gæsterne kan skrive hilsner til konfirmanden. Her kan I også efter festen bruge bogen som en form for scrapbog og gemme bordkort, billeder og taler og sange. I kan også presse og tørre lidt af blomsterne fra dekorationerne, som kan lægges i bogen.

 

Huskeliste til konfirmation

Der er mange forberedelser og ting, I skal få styr på til konfirmation.

 • Sæt et samlet budget for festen.
 • Hvem skal inviteres, og er der gæster med særlige kosthensyn?
 • Hvor skal festen holdes – hjemme eller i selskabslokale?
 • Skal festen have et tema? Evt. noget som kan afspejles i bordpynt og dekoration.
 • Hvem tager billeder?
 • Hvad skal menuen bestå af? Og lav evt et menukort til gæsterne.
 • Skal I have hjælp til servering og anretning?
 • Hvad med service – har I nok eller skal I leje ekstra? Hos Norevent tilbyder vi også udlejning af service.
 • Hvordan skal gæsterne sidde? Husk også bordkort.
 • Skal der være musik og sjove indslag?
 • Alt det praktiske: Oprydning, rengøringsartikler, toiletpapir, affaldssække mm.
 • Og til slut: Husk at gemme alle kort, konfirmanden får, og sørg evt. undervejs for at skrive ned på kortet, hvad der var i gaven.

Lad dig inspirere af Norevents univers!

Download vores whitepaper og få den nyeste inspiration til oppyntning og borddækning til jeres kommende fest.

Vi har selvfølgelig også samlet vores bud på 8 gode råd til ”Den gode fest”.

*Ved udfyldelse af formularen tilmelder du dig samtidig vores nyhedsbrev, som du altid kan afmelde igen.

0